Thursday 13 May 2010

Cercul anului

Astazi m-am gandit sa va scriu despre trecerea timpului.
Se spune ca cei mici nu percep trecerea timpului asa cum o facem noi. Ei nu ''stiu'' ca e luni, sau joi sau luna mai, sau anul tigrului :).
In general ei percep timpul prin ritmuri.
Am ramas uimita cand acum cativa ani, fara sa stiu prea multe despre asta, fetita mea cea mare, auzidu-si bunica spunand ''maine vin gunoireii'' a spus ''maine e marti''.
Abia apoi am vazut cum in gradinitele Waldorf fiecarei zi a saptamanii ii este dedicata o activitate. Si cum copiii stiu ca miercurea fac paine si vinerea merg in parc.

Cercul anului este o jucarie minunata, si pentru copii, si pentru adulti.
Este o jucarie magica, ce masoara timpul. Altfel decat suntem noi obisnuiti sa o facem.


Fiecare sectiune colorata reprezinta o luna, care are o figurina reprezentativa (vezi omul de zapada iarna, etc). Fiecare luna are 4 orificii in care se pot pune margele, ce marcheaza inceputul fiecarei saptamani.



Puteti practic ca la inceputul fiecarei luni sa puneti impreuna cu copilul figurina aferenta lunii respective, apoi sa povestiti ce se intampla in luna respectiva din punct de vedere al ritmurilor pamantului de exemplu (ca infloresc ghioceii, ca soarele incepe sa sa trezeasca, etc) si apoi sa puneti impreuna cate o margica la inceputul fiecarei saptamani, discutand eventual despre ce veti face impreuna, ca familie, in saptamana ce va urma.

Este o activitate foarte frumoasa ce va introduce copilul in ritmurile naturii si va va aduce un ritm propriu si voua, ca familie.
Despre importanta ritmurilor sper sa scriu intr-o postare viitoara.

Pana atunci, cu drag,
Cristina



Tuesday 11 May 2010

Jucarii curcubeu - naturale, ecologice, din drag pentru copii



Acum multi ani am descoperit ca exista o alternativa mai sanatoasa la toate jucariile plastice ce invadeaza viata copiilor nostri.

Am invatat cum o jucarie simpla, din materiale naturale, poate ajuta la dezvoltarea frumoasa a copiilor mei.
Drumul nostru a fost lung, dar am ajuns la momentul in care am dorit sa impart si cu alti parinti, si implicit si copiii lor, bucuria acestei jucarii.

Asa ca anunt oficial, ca in curand veti putea gasi in Romania niste jucarii minunate, lucrate exclusiv din materiale naturale, vopsite cu vopseluri naturale (din plante) certificate European, jucarii menite sa stimuleze imaginatia copiilor si sa le ofere o copilarie sanatoasa.

Pentru inceput, pana ce jucariile vor intra efectiv in Romania, voi face comenzi agregate.
Asa ca daca ce vedeti aici va incanta privirea, imi puteti scrie pe adresa jucariidelemn(arond)gmail(punct)com

Si pentru ca vreau de la bun inceput sa clarific un aspect (ma face pe mine sa ma simt mai bine:) )- nu intentionez sa fac o afacere aducatoare de profituri incredibile, initiativa mea a pornit dintr-un alt impuls, iar dorinta mea este sa vad cat mai multi copii cu jucarii sanatoase in preajma lor.
Daca aveti intrebari, daca doriti sa comandati, daca pur si simplu vreti sa imi scrieti, va astept cu drag.
Voi reveni pe parcurs cu poze ale acestor jucarii, de care noi ne-am indragostit si nu ne mai saturam...

Cu drag, din drag pentru copii,
Cristina